Residence

Domaine des 4 Collines

2015-

Project : New construction

Location : Ste-Marguerite-du-Lac-Masson, Qc

Land area  : 45 000 pi.ca

Project area : about 3000 sq.ft.

Year : 2017

 

The project of Domaine des 4 Colinnes, was initiated in 2015 on behalf of a couple who wanted to build a second home. The pristine land on the edge of a lake presented major challenges. The main challenge was to locate the residence taking into account the presence of a small stream crossing the site from top to bottom and dividing it into 2 sections of triangular shapes. The riparian margins and the regulations presented constraints with which we combined and succeeded in developing a unique project that meets the needs of our customers.

 

A two-stage volumetry has been proposed to respond to the site and integrate more harmoniously into the landscape. Thus, two volumes were superimposed, the first of which serves as a base for the second and fits into the rock of the site. The base is hidden from the visitor who accesses the site while on the lake side, the volumetry is fully expressed.

 

  • Facebook
  • Houzz - Gris Cercle
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn - Gris Cercle

© 2019 par Ghoche architecte. Créé avec Wix.com