Guertin Residence

2015

Project: Extension and renovation

Location: Saint-Laurent, Qc

Project area: extension of 300 sq.ft.

Year : 2015

 

The expansion project for the Guertin Residence took several years and transformed the 1950s cottage from a classic cottage into a contemporary residence. The rear extension was first done to increase the area of the house on two floors and allow greater fluidity of rooms on the ground floor.

A few years later, the replacement of the windows and the refitting of the interior spaces were realized as well as the change of the color of the metallic cladding of the facades. This coating was worn but still in good condition so the option of painting was done to preserve the material and avoid a complete replacement that would have been more expensive and less environmentally friendly.

  • Facebook
  • Houzz - Gris Cercle
  • Pinterest
  • Instagram
  • LinkedIn - Gris Cercle

© 2019 par Ghoche architecte. Créé avec Wix.com